Ние  сме Сдружение с нестопанска цел „Работилница за изкуство”. Създадени сме през м. февруари 2010г в гр. Шумен, градът, който наистина е дал много на изкуството в областта на музиката,  изобразителното изкуство, театъра и архитектурата.

Името избрахме неслучайно, то съвпада с желанието ни да работим с децата, за да събудим потребността им от красота и развиване на техните креативни способности, така че самите деца да създадат нещо ново от малки „късчета” разнолик материал – звуци, думи, цветове.

Децата са нашето истинско настояще, помагат ни да се огледаме около себе си и да намерим себе си. Те са тези, които имат интуицията за истинското,а ние трябва да успеем да я съхраним, за да намерим по този начин изгубената връзка със света и космоса.

Чрез дейностите, които извършваме се надяваме да успеем да предпазим децата от моделите и статуквото, да ги накараме да освободят скритото, да покажат какво искат дълбоко в себе си, да се научат да мислят без установени правила, да открият своите неподозирани възможности и да ги покажат на нас, големите. Бихме искали да се научим от тях да бъдем без ограничения и да виждаме във всяко късче и всеки момент красотата и светлината.

[instagram-feed]